Despre masajul anticelulitic si recomandari
Corpul uman este constant afectat de comportamentul sedentar. Primul efect fiind retenția de lichide în organism care conțin substanțe toxice și grăsimi care produc aspectul de coajă de portocală. Prin masajul anticelulitic eliminăm aceste neregularități estetice utilizând tehnici de drenaj limfatic și încălzirea țesutului astfel obținând aspectul dorit.
Ce este celulita?
Cu toate că nu este o afecțiune propriu-zisă, celulita afectează serios încrederea în sine. Localizată sub piele, celulita reprezintă o acumulare de țesut adipos la nivelul coapselor, șoldurilor și feselor, deși se poate forma și pe abdomen, gambe sau brațe.
Estimările specialiștilor spun că între 80-90% dintre femei se vor confrunta cu celulită la un moment dat, adică cu aspectul tipic și textura denivelată de “coajă de portocală”. Deși poate să apară la pubertate, celulita este mai frecventă odată cu trecerea anilor. Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, pielea devine mai subțire și mai neelastică, astfel încât celulita devine mai evidentă.
De asemenea, femeile cu tenul deschis par că suferă mai des de celulită, deoarece aspectul de “coajă de portocală” este mai evident pe o piele albă sau foarte albă, față de o piele bronzată sau cu un pigment natural mai închis. Și bărbații pot face însă celulită, mai ales cei sedentari și cu probleme de greutate. Cercetătorii consideră totuși că bărbații au o structură ușor diferită a pielii, inclusiv a straturilor inferioare, fapt care nu permite apariția celulitei.
Cum deosebim tipurile de celulita?
Există diferite tipuri și grade pentru celulita, iar cunoașterea tipului de celulită pe care îl ai te poate ajuta să știi ce anume trebuie să faci pentru a scăpa de ea.
Celulita adipoasă se instalează de obicei pe coapse și pe fese și conferă un aspect neuniform al pielii. Pentru a scăpa de celulita adipoasă trebuie mai întâi să abordezi o altă problemă, și anume grăsimea localizată. De asemenea, celulita adiposă poate fi semnul lipsei unei alimentații hrănitoare. Această celulită raspunde foarte bine la drenajul limfatic.
Celulita apoasă este mai moale și este cauzată de retenția de lichide, problemă care se poate elimina prin exerciții fizice ușoare și evitarea alimentelor sărate. Acest tip de celulită afectează femeile slabe, cele cu dezechilibre hormonale și cele cu o circulație sangvină sau limfatică proastă. Masajul ajută la imbunatatirea circulației sangvine și cresterea elasticitatii pielii, astfel dreneaza organismul și elimină celulita.
Celulita fibroasă este dură, compactă și se instalează adânc în celulele grase; este cel mai greu de tratat dar răspunde bine la tratamente precum masajul anticelulitic sau masaj de drenaj limfatic.
Celulita poate fi clasata in patru categorii:
Gradul 0 – Chiar și atunci când pielea este ciupită, nu există celulită vizibilă.
Gradul 1 – Când pielea este ciupită, poți vedea cu ochiul liber cum apare un efect de coajă de portocală. Cu toate acestea, atunci când stai jos sau întinsă, aceasta este invizibilă.
Gradul 2 – Celulita este vizibilă când stai, dar dispare atunci când te întinzi.
Gradul 3 – Celulita este vizibilă în permanență.
Cum poți scăpa de celulită?
Cred că există foarte puține femei care nu au încercat de-a lungul timpului să scape de celulită (mai mult sau mai puțin) prin diferite tratamente, precum masaje, creme care promit rezultate vizibile într-o perioadă foarte scurtă de timp sau remedii naturiste anticelulită.
Adevărul este că nu există un tratament specific care să elimine definitiv celulita sau care să aibă aceleași rezultat la toate femeile. Depinde foarte mult de organismul fiecărei persoane. Însă greșeala pe care o fac majoritatea este că abandonează lupta înainte de a începe să se vadă de fapt rezultatele, sau că se apelează doar la o metodă ineficientă sau neadecvată pentru tipul de celulită cu care se confruntă.
Masajul anticelulitic se realizează pentru a recupera țesutul conjunctiv și adipos, ușurând reabsorbția lichidelor acumulate de celulită.
Tehnica nu trebuie să producă prea multa durere pentru binele clientului atât fizic cât și psihic iar principiul conform căruia un masaj anticeliutic are beneficii doar dacă te lasă plină de echimoze (vânătăi) este doar un mit dureros. Pentru a remedia celulita nu trebuie să producem leziuni la nivel celular, ci doar să ajutăm țesutul și să deschidem canalele limfatice astfel încât să elimine reziduurile metabolice.
Frecvența masajelor are un rol foarte important în eliminarea celulitei pentru că nu vă putem oferi rezultate bune cu o singura ședință pe săptămână. Pe lângă frecvența masajelor, va trebui să începeți să consumați multe lichide (mai ales înainte de ședință) pentru a ajuta sistemul limfatic să elimine toxinele din corp. O dietă echilibrată este esentiala in procesul de eliminare al celulitei. Nu putem lupta cu ea atâta timp cât încă alimentați corpul dumneavoastră cu multe toxine, fiind un proces în care este necesar să ajutați maseurul prin respectarea regulilor. Dacă recomandările privind dieta și sportul vor fi urmate corect, procesul de eliminare a celulitei prin masaj va fi unul eficient și cu efecte în timp destul de scurt.